AUCKLAND CITY // NEW ZEALAND
Client: Redwood Group

We drew on the common European apartment model of grouping apartments around a core as we created a building for living in rather than a transient building such as a hotel with long internal corridors. In the design, each lift only serves 4 apartments per floor, giving occupants a sense of sanctuary and privacy. The overall form of the building is stretched wide to give full advantage to the view and to bring in the amenity of sunlight in all units.

Wide expansive views over the port of Auckland and Waitemata Harbour have given strong horizontal balcony elements to the north elevation while urban city views to the south have given smaller horizontal deck elements combined with strong vertical elements echoing the rhythm of the city scape.

This creates a building of overall quality with some common theming to the adjacent Scene One apartment building.

Project 4437

 

Related Projects