GOA // INDIA
Client: Inox

AWARD WINNING DESIGN

The new international film venue complex for Goa and India was completed in 8 months from award of design contract.

Twenty four hour a day documentation and design co- ordination with local architects, made possible by offset time shifts across the globe, helped to achieve the short programme for the opening of the complex.

The new building forms a plaza behind the existing General Medical College in Goa. Materials and guests flow into the new atrium foyer through a wall of glass, opening up as sliders in the facade to the plaza.

A large projection screen in the foyer is visible through the glass to everyone in the plaza. A large overhanging fine edged roof floats off a row of stiletto tapered columns at the plaza’s edge.

Beyond the atrium the auditoria reveal a soft sensuous interior and externally these auditoria are expressed as ‘solid boxes’ painted in colours from traditional Goan architecture.

Project 4498

 

Related Projects